Ryżowe kotleciki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Kiedy zostaje mi ugotowany ryż wykorzystuję go do przygotowania kotlecików. Są o wiele lepsze niż tradycyjne mielone.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • około 2 szklanki ugotowanego ryżu
    40 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 marchewka
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    2 jajka
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Ryżowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, oczyścić. Marchewkę utrzeć na tarce, cebulę i pieczarki drobno pokroić. Ryż i mięso przełożyć do miski, dodać warzywa, jajka,
    doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
    Uformować małe kotleciki i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rumiano z obu stron.
    Podawać z różnymi surówkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy