Rzodkiewka na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Od jakiegoś czasu preferujemy takie warzywne dodatki na śniadanie. Idealnie pasują do wędlin czy serów.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 rzodkiewek
    1/2 ogórka wężowego
    1 mała czerwona cebula
    5 łyżek oleju z pestek winogron
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz

Rzodkiewka na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewka na śniadanie 1. Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn.
    Ogórek obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy.
    Cebulę siekamy.
    Olej, ocet, miód mieszamy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy