Rzodkiewka w ketchupie

0 (0 ocen)

Bardzo lubię rzodkiewkę podawaną na ciepło - w zupie lub jako jarzynkę. Tutaj szybki i smaczny dodatek do obiadu - rzodkiewka w keczupie, z dodatkiem czosnku oraz sezamu.

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewek (łącznie 800g)
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    1 łyżka wody
    4 łyżki ketchupu pikantnego
    6 łyżeczek sezamu
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku

Rzodkiewka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewka w ketchupie 1. w garnku rozpuścić masło, dodać posiekany czosnek, wsypać sezam - dusić 5 min. Następnie wlać wodę, dodać ketchup. Wymieszać i dusić jeszcze 2 - 3 min.
  • Rzodkiewka w ketchupie 2. Następnie dołożyć pokrojone na ćwiartki rzodkiewki, wymieszać. Całość jeszcze chwilę podgrzewać. Jarzynkę doprawić do smaku. Podawać na ciepło. Rzodkiewka smakuje równie dobrze na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy