Rzodkiewkowe Schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Inne schabowe, które na pewno Wam zasmakują.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Pieprz
    • Sól
    • Czosnek
    • 1 duży jogurt naturalny
    • 3 łyżki majonezu
    • 8 szt. Rzodkiewek
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Olej do smażenia

Rzodkiewkowe schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • marynata 2. Do miski wlewamy jogurt.
    Dodajemy majonez.
    Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Dodajemy do marynaty.
  • mięso 3. Zanurzamy każdy kawałek mięsa.
  • mąka 4. Obtaczamy w mące.
  • jajko 5. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 6. Panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 8. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy