Zupa szpinakowa ze schabem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, gęsta i pożywna zupa szpinakowa. Przygotowana z dodatkiem mięsa, zabielana mlekiem. Polecam na obiad z pieczywem.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki
    150 g selera
    300 g schabu
    3 szkl wody
    200 g liści szpinaku
    4 spore ziemniaki
    1 szkl mleka
    sól
    pieprz

Zupa szpinakowa ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody, gotujemy. Szpinak myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Marchew i seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i dokładamy do garnka z mięsem, gotujemy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
    Szpinak kroimy na drobno i razem z ziemniakami dokładamy do garnka, gotujemy. Na samym końcu zupę doprawiamy do smaku, wlewamy mleko i zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy