Galaretka drobiowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną galaretę. Przygotowana z mięsa i warzyw z rosołu z dodatkiem fasoli konserwowej. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ugotowane ćwierć udko z rosołu
    1 ugotowana marchewka z rosołu
    1 ugotowana pietruszka z rosołu
    2 szklanki rosołu
    4 płaskie łyżki żelatyny
    1 puszka fasoli konserwowej ( 212 ml )
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    silikonowe foremki

Galaretka drobiowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę oraz sól i pieprz, mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Fasolę przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy.
    Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki, wkładamy do miski. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski z mięsem razem z odsączoną fasolą.
    Wlewamy rosół i mieszamy. Galaretę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy