Zapraszam na szybką w przygotowaniu domową pizzę. Jako nadzienia użyłam mrożone warzywa i wędlinę. Polecam na obiad lub kolację.
60 min
Dla 3 osób
Składniki:
1 pszenna tortilla
1op warzyw na patelnię z koperkiem (450 g )
10 plasterków kiełbasy krakowskiej
6 garści sera mozzarella kostka
4 łyżki ketchupu
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Pizza na tortilli z mrożonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożone warzywa osuszamy na papierowym ręczniku. Tortille przekładamy na teflonową blaszkę ( zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ) i smarujemy połową ketchupu oraz posypujemy połową sera i posypujemy przyprawami. Następnie układamy rozmrożone warzywa i pokrojoną wędlinę, posypujemy resztą sera i dekorujemy ketchupem.
Posypujemy przyprawami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Komentarze