Karkówka pieczona

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna pieczona karkówka. Świetnie pasuje do obiadu, a cieniutko pokrojona jako wędlina na kanapki.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 dag chudej karkówki
    2 łyżki sosu sojowego jasnego
    1 łyżka miodu akacjowego
    2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
    1 łyżeczka pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    4 łyżki oleju

Karkówka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w misce. Umyte mięso wkładamy do marynaty i nacieramy, odstawiamy na 1 godzinę. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 1 i 20 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem. A następnie przez 20 minut bez przykrycia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy