Sajgonki po polsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre i syte danie

  • 30 min

Składniki:

  • Kapusta pekińska, czerwona papryka. Sos. 2 ząbki czosnku, pół dużej śmietany, mały majonez, 2.3 łyżki ketchupu. Sól, pieprz. Ciasto. 6 łyżek mąki pszennej. 2 łyżki mąki ziemniaczanej. 1 żółtko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, trochę wody.

Sajgonki po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. Moczymy w cieście i smażymy jak frytki. Kroimy kapustę pekińską i paprykę. Układamy na talerzu. Kapusta, papryka, pierś z kurczaka. Polać sosem i posypać przyprawa kebab-gyros.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy