Sajgonki z kaczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę ryżową opłukać i ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Kapustę poszatkować. Dymek posiekać.
Obrać mięso z udek i rozdrobnić widelcem, polać sosem sojowym, sosem do dań z woka i tabasco oraz starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i podsmażyć na suchej patelni.
2.Arkusze papieru ryżowego najpierw moczyć w wodzie, a następnie na każdy nakładać po łyżce komosy, 1/2 łyżki mięsa, 1/2 łyżki kapusty i kolka krążków dymki. Sajgonki zwijać jak krokiety.
3.Kiedy wszystkie sajgonki będą gotowe rozgrzać olej na patelni i obsmażać je z obu stron. Trzeba uważać, żeby się nie stykały, bo papier ryżowy łatwo się skleja i rozrywa. Usmażone sajgonki posypać dymką i podawać z sosem sojowym. Smacznego :)
Komentarze