Sajgonki z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kto powiedział że sajgonki muszą być z ryżem lub makaronem ten nie jadł sajgonek z kaszą!

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • FARSZ:
    - ugotowana kasza gryczana: 1 szklanka
    - marchew: 1 sztuka
    - pierś z kurczaka: 1 szklanka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek ząbek (posiekany): 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - przyprawy sól, pieprz, papryka: 1 łyżeczka
    - papier ryżowy (arkusze): 12 sztuk
    - szczypiorek - gałązka: 3 łyżki

Sajgonki z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdrowe_kasze 1. Wszystko poza papierem ryżowym wymieszać ze sobą- tak powstaje farsz. Na arkusz namoczonego papieru ryżowego nakładaj po łyżce farszu i zawijaj jak sajgonkę. Smaż na głębokim oleju.

Komentarze

Podobne przepisy