. Sakiewki schabowe z serowym farszem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Majonez połączony z serem i cebulką to propozycja na świąteczny obiad.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 15 dag sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • Szczypta czosnku

. sakiewki schabowe z serowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
  • przyprawy 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju, dodajemy czosnek i studzimy.
  • ser 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i dodajemy do cebuli.
  • majonez 5. Dokładamy majonez i dokładnie mieszamy
  • farsz 6. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i składamy w kopertki.
  • kotleety 7. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w mące, ponownie w jaku i bułce tartej.
  • kotlety 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 9. Kotleciki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy