Sakiewki szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciekawy pomysł na na imprezę ze znajomymi.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego (lub 2 świeżego)

    1 mozzarella

    2 ząbki czosnku

    1 łyżeczka curry

    odrobina pieprzu czarnego, pieprzu cayenne i soli

    NALEŚNIKI:

    1,5 szkl mleka

    1,5 szkl wody mineralnej gazowanej

    2 jajka

    2 szkl mąki szczypta soli

    Nadzienie:

Sakiewki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni.


    Czosnek posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju rzepakowego.

    Dodać szpinak i dusić aż do rozmrożenia.

    Następnie dodać mozzarellę i przyprawy.

    Dokładnie wymieszać aby szpinak nie był gorzki po doprawieniu curry.

    Gotowe nadzienie ułożyć na środku naleśnika i złączyć brzegi wykałaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy