Do tej wersji salaty użyłam dużo różnorodnych składników. W większości są to ogólnodostępne warzywa prosto z ogrodu.
20 min
Składniki:
sałata
puszka kukurydzy
1 opakowanie małych kulek mozzarelli
250 g pomidorków koktajlowych
pęczek rzodkiewki
awokado
kilka młodych listków botwinki
kilka gałązek koperku
kilka listków świeżego oregano
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
Sałata pełna zdrowia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę i liście botwinki umyć, osuszyć, porwać na kawałki, ułożyć na dużym półmisku.
Rzodkiewki pokroić w półplasterki, posypać po sałacie.
Kulki mozzarelli i pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, równomiernie rozłożyć na całej powierzchni.
Awokado obrać, pokroić w grubą kostkę, porozkładać na sałacie.
Kukurydzę odcedzić, rozsypać po wierzchu.
Koperek i oregano pokroić lub porwać na małe części, posypać po wszystkim.
Oliwę, sok z cytryny i sól wymieszać w kubku, polać po całości.
Komentarze