Sałata z tuńczyka z serem pleśniowy i kaparami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zjadam ją na śniadanie, szybka, zdrowa i sycąca.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na miękko: 2 sztuki
    - tuńczyk z puszki: 0.5 puszki
    - ser pleśniowy typu lazur: 8 plastrów
    - pomidory koktajlowe: 4 sztuki
    - czerwona cebula drobno posiekana: 0.33 sztuki
    - kapary z zalewy: 10 sztuk
    - jogurt bałkański: 4 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - kolendra mielona: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Sałata z tuńczyka z serem pleśniowy i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę komponuję od razu na talerzu. Jajka ugotowane na miękko (wrzucone do wrzątku na 6 minut) pokroić na cząstki, dodać połowę tuńczyka z puszki, pokrojone pomidorki, posiekaną cebulę i kapary. Sos czosnkowy: wymieszać w kubeczku jogurt zmiażdżony czosnek, kolendrę, sól i pieprz. Sałatę polać sosem i od razu zjadać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy