Sałatka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka dla dbających o linię

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mix sałat
    pierś zkurczaka
    pierś z indyka
    30 pomidorków koktajlowych
    200 g mini kulek mozarella
    pół papryki czerwonej
    przyprawa do drobiu

Sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Nasmarować przyprawą według gustu. Zagotować wodę. Mięso włożyć do szczelnego worka foliowego. Torbę umieścić we wrzątku i gotować około 35-45 minut. Wyjąć, ostudzić.
  • 2. MIx sałat podrobnić. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić w ćwiartki. Kulki mozarelli odsączyć pokroić jak pomidorki. Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Mięso pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na lekko chrupiąco (coś w stylu kebaba). Ostudzić
  • 4. Składniki połączyć ze sobą, ewentualnie podlać olejem smakowym typu czosnkowy.

Porady

Podawać w gorącą lub upieczoną bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy