Sałatka bogactwo smaków

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekko, kolorowo i smacznie:) pyszna sałatka na śniadanie, kolację, na przyjęcie lub do szkoły czy pracy- jednym słowem sałatka idealna:)

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g kapusty pekińskiej
    80 g sera żółtego
    1 kawałek papryki konserwowej
    30 g pora
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    3 łyżki fasoli czerwonej konserwowej
    100 g zielonego ogórka
    1 łyżka śmietany 12%
    1,5 łyżki majonezu
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka natki i szczypiorku
    sól,pieprz

Sałatka bogactwo smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • do pekinki dodać ser 1. Por i pekinkę opłukać pod woda i porządnie osuszyć.
    Pokroić drobno. Przełożyć do miski. Ser żółty pokroić w mała kostkę, dodać do miski. Paprykę odsączyć z zalewy i pokroić w małą kostkę.
  • dodać fasolę i kukurydzę 2. Ogórka wyszorować, nie obierać i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski. Kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy, osuszyć i dodać do sałatki.
  • przygotować dressing 3. W osobnej miseczce wymieszać majonez, śmietanę oraz ocet. Dodać posiekane zioła i wymieszać.
    Sałatkę doprawić sola i pieprzem i dodać dressing. Wymieszać. Odłożyć na 30 minut do lodówki.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy