Sałatka brokułowa z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealnie smakuje w lecie, jest syta i z powodzeniem może zastąpić obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    200 g sera feta
    1 duży jogurt naturalny
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
    100 g pestek słonecznika
    puszka kukurydzy

Sałatka brokułowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł obgotowujemy w osolonej wodzie i studzimy.
  • 2. Pestki słonecznika należy uprażyć na suchej patelni, ostrożnie by ich nie spalić. Do jogurtu dodajemy roztarty z solą czosnek i mieszamy, ewentualnie jeszcze dosalamy.
  • 3. Na dnie miski układamy różyczki brokuła, zalewamy połową sosu jogurtowego. Posypujemy słonecznikiem a następnie odsączoną kukurydzą. Polewamy całość resztą sosu i na górze układamy pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy