Sałatka brokułowa z migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje potrawy są lekkie i smaczne, dlatego cieszą się popularnością.

Składniki:

  • ● duży brokuł
    ● mały jogurt naturalny
    ● 4 ząbki czosnku
    ● op. sera feta
    ● garść migdałów
    ● sól

Sałatka brokułowa z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł gotujemy ok. 7 minut w osolonej wrzącej wodzie. Dokładnie odcedzamy i studzimy. Dzielimy na małe różyczki. Fetę kroimy w kostkę, a migdały w plasterki.
  • 2. Sos czosnkowy: do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Brokuł i fetę mieszamy z sosem. Posypujemy rozdrobnionymi migdałami.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy