Sałatka brokułowo - pieczarkowa

0 (0 ocen)

na lekką kolację

Składniki:

  • brokuł, 2 cebule, 200 g pieczarek, 5 jaj, majonez, łyżka musztardy, 2 ząbki czosnku, sól

Sałatka brokułowo - pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł umyć, ugotować 5 minut w osolonej wodzie, podzielić na różyczki. Cebule posiekać Pieczarki oczyścić, zdjąć skórki i pokroić. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Przygotować dużą salaterkę, wsypać warzywa, pieczarki oraz jaja, wszystkie składniki wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, a następnie polac musztardą wymieszaną z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy