SAŁATKA BURACZANA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na wykorzystanie warzyw pozostałych z gotowania barszczu. :)

  • 30 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 8-10

    Składniki:
    warzywa pozostałe z gotowania barszczu: seler, 4 małe marchewki, 2 małe pietruszki, około 80 dag buraków,
    7 małych ziemniaków,
    4 jajka,
    sól,
    pieprz,
    majonez.

Sałatka buraczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, ziemniaki w mundurkach z dodatkiem soli.
    Wszystkie warzywa oraz jajka kroję w kostkę.
    Całość doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, mieszam z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy