Sałatka Crab Louis

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sałatka idealna na imprezy.

  • 60 min

Składniki:


  • Sos Tysiąca Wysp:
    3 łyżki sosu chilli
    1/2 małej cebuli
    6 oliwek (zielonych)
    2 korniszony
    łyżka zielonego marynowanego pieprzu
    250 ml majonezu
    jajko ugotowane na twardo
    sól ,pieprz czarny z młynka
    kilka kropel sosu tabasco
    Dodatkowo:
    sałata lodowa
    400 g krewetek koktajlowych
    2 pomidory
    2 jajka ugotowane na twardo
    1/2 pęczka natki pietruszki

Sałatka crab louis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka Crab Louis 1. Sos Tysiąca Wysp : majonez wymieszałem z sosami chilli i tabasco. Posiekałem cebulę , oliwki , korniszony , jajko i zielony pieprz . Wszystko dodałem do sosu , doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałem , wstawiłem do lodówki na dwie godziny.

    Z główki sałaty oderwałem 4 wierzchnie liście , opłukałem , ułożyłem na talerzu ( najlepiej aby liście były głębokie w kształcie miseczki ). Resztę sałaty porwałem na kawałki i rozłożyłem na całych liściach. Krewetki ugotowałem , ostudziłem i wymieszałem z połową Sosu Tysiąca Wysp. Wypełniłem nim liście sałaty . Dookoła liści położyłem pokrojone jajka i pomidory .Posypałem posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy