Sałatka crab louis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos Tysiąca Wysp : majonez wymieszałem z sosami chilli i tabasco. Posiekałem cebulę , oliwki , korniszony , jajko i zielony pieprz . Wszystko dodałem do sosu , doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałem , wstawiłem do lodówki na dwie godziny.
Z główki sałaty oderwałem 4 wierzchnie liście , opłukałem , ułożyłem na talerzu ( najlepiej aby liście były głębokie w kształcie miseczki ). Resztę sałaty porwałem na kawałki i rozłożyłem na całych liściach. Krewetki ugotowałem , ostudziłem i wymieszałem z połową Sosu Tysiąca Wysp. Wypełniłem nim liście sałaty . Dookoła liści położyłem pokrojone jajka i pomidory .Posypałem posiekaną natką pietruszki.
Komentarze