Sałatka criolla

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia argentyńska. Dodatek do Locro criollo, a u nas do kotletów pieczarkowych. I też sprawdza się.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 pomidorów
    1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    3 cebule
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka posiekanej natki
    3 łyżki oliwy

Sałatka criolla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka criolla 1. Paprykę upiekłem w piekarniku , aż skórka sczerniała. Potem, przełożyłem ją do foliowego woreczka, zawiązałem, odłożyłem na 20 minut. Wyjąłem z woreczka, obrałem, pokroiłem w paski. Włożyłem do salaterki.

    Cebulę pokroiłem w piórka. Natkę posiekałem. Wszystkie przygotowane składniki dodałem do salaterki z papryką.

    Przygotowałem sos : połączyłem oliwę z sokiem z cytryny, posoliłem, dokładnie wymieszałem. Sosem polałem sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka meksykańska