Sałatka czerwono-zielona

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Z owocami, warzywami, kurczakiem i pestkami słonecznika. Pyszna i sycąca :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    200g roszponki
    200g arbuza
    150g truskawek
    pół ogórka
    pół papryki czerwonej
    50g pestek słonecznika

    sos: 2 łyżki miodu płynnego
    1 łyżka musztardy
    kilka kropel soku z cytryny
    sól, pieprz

    olej do smażenia

Sałatka czerwono-zielona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i podsmażyć na oleju do miękkości. Ostudzić. Warzywa i owoce umyć i osuszyć. Ogórka pokroić w plasterki, arbuza w kostkę, paprykę w paseczki, a truskawki przekroić na pół. Na dwóch talerzach rozłożyć roszponkę, owoce, warzywa i kurczaka. Posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego!

Porady

sałatka z owocami, truskawki, arbuz, papryka, ogórek, filet z kurczaka, na piknik, na imprezę, szybka przekąska,

Komentarze

Podobne przepisy