4 rzodkiewki
2 małe ogórki konserwowe
świeży ogórek najlepiej gruntowy
kawałek kapusty pekińskiej
kilka liści sałaty lodowej
pół czerwonej papryki
mała cebula
łyżka octu
łyżka oleju słonecznikowego (można użyć oliwy z oliwek)
sól.pieprz
Sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzodkiewki dokładnie umyć , odkroić końcówki , posiekać w plasterki ,ogórka obłupić ze skórki , pokroić w kostkę .Paprykę umyć pozbawić gniazda nasiennego i również pokroić w małe kawałki.Cebulę obrać pokroić w kostkę. Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski.Kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy , wlewamy olej i ocet, doprawiamy solą i pieprzem , Odstawiamy na minimum 15 min, aby składniki się "przegryzły"!
Komentarze