sałatka do obiadu

0 (0 ocen)

  • 15 min

pyszna , sycąca, chrupiąca i zdrowa!!!

  • 15 min

Składniki:

  • 4 rzodkiewki
    2 małe ogórki konserwowe
    świeży ogórek najlepiej gruntowy
    kawałek kapusty pekińskiej
    kilka liści sałaty lodowej
    pół czerwonej papryki
    mała cebula
    łyżka octu
    łyżka oleju słonecznikowego (można użyć oliwy z oliwek)
    sól.pieprz

Sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki dokładnie umyć , odkroić końcówki , posiekać w plasterki ,ogórka obłupić ze skórki , pokroić w kostkę .Paprykę umyć pozbawić gniazda nasiennego i również pokroić w małe kawałki.Cebulę obrać pokroić w kostkę. Sałatę myjemy i kroimy w cienkie paski.Kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy , wlewamy olej i ocet, doprawiamy solą i pieprzem , Odstawiamy na minimum 15 min, aby składniki się "przegryzły"!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy