Sałatka do ryby

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna sałatka do zrobienia w locie :)
Delikatne karczochy w aromatycznej zalewie świetnie się komponują z czerwonymi buraczkami. Połączenie dwóch warzyw, odrobina zalewy z karczochów, soku z cytryny i sałatka gotowa.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g buraczków czerwonych, gotowanych
    510 g karczochów w zalewie z olejem słonecznikowym, 380 g już po odsączeniu z zalewy
    2-3 łyżki zalewy z karczochów
    sok z cytryny do smaku
    sól i pieprz z młynka do smaku

Sałatka do ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki kroimy w kostkę, karczochy dowolnie, wg upodobania. Mieszamy, doprawiamy zalewą z karczochów, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Gotowe...
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy