Błyskawiczna sałatka do zrobienia w locie :)
Delikatne karczochy w aromatycznej zalewie świetnie się komponują z czerwonymi buraczkami. Połączenie dwóch warzyw, odrobina zalewy z karczochów, soku z cytryny i sałatka gotowa.
10 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
500 g buraczków czerwonych, gotowanych
510 g karczochów w zalewie z olejem słonecznikowym, 380 g już po odsączeniu z zalewy
2-3 łyżki zalewy z karczochów
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz z młynka do smaku
Sałatka do ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki kroimy w kostkę, karczochy dowolnie, wg upodobania. Mieszamy, doprawiamy zalewą z karczochów, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Gotowe...
Smacznego :)
Komentarze