Sałatka dyniowo-owocowa

0 (0 ocen)

Po raz pierwszy użyłam surowej, troszkę się tego obawiałam ale nie potrzebnie bo bardzo ciekawie smakowała w takiej formie, zapraszam:)

Składniki:

  • ¼ dyni Hokkaido
    1 pomarańcz
    2 mandarynki
    1 połówka brzoskwini z puszki
    3 łyżki ciemnych winogrona
    Świeżo starta gałka muszkatołowa

Sałatka dyniowo-owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę przekroić na pół i z jednej połówki wycisnąć sok do miski z dynią. Wymieszać, odstawić na 20 minut. W między czasie umyć resztę owoców. Mandarynkę podzielic na cząstki, pomarańcza pokroić w plastry a plastry na ćwiartki. Brzoskwinię pokroić w kostkę a winogrono na cztery części. Do dyni wrzucić wszystkie owoce i wymieszać. Dodać świeżo startą gałkę muszkatołową i podawać. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy