2 garście małych gotowych pierożków tortellini z ricottą i szpinakiem
150 g pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebula
kilka czarnych oliwek
50 g sera feta
pół długiego świeżego ogórka
SOS:
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu
1 łyżka wody
1 rozgnieciony ząbek czosnku
szczypta suszonej bazylii, soli, pieprzu i cukru
Sałatka grecka z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini ugotować w posolonej wodzie. Dobrze odsączyć i ostudzić.
2.Pomidorki pokroić na pół, cebule w piórka, oliwki w plasterki. Z ogórka wydrążyć łyżeczką środek, by pozbyć się nadmiaru wody, resztę drobno pokroić.
Ugotowane tortellini wymieszać z pokrojonymi warzywami i pokruszoną fetą.
3.Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę tuż przed samym podaniem.
Komentarze