1.1. Mięso umyć, osuszyć, pokroic i przyprawić przyprawa do gyrosa, skropic olejem i odstawic do lodówki na 1 godz. ( Uwaga: mięso mozna przyprawic dzien wczesniej i przetrzymywać w lodówce).
2. Na rozgrzaną patelnie wrzucić przyprawione mieso i smażyc na dużym ogniu, ciągle mieszając, przez ok 15 min. Przestudzic, odsączyc z tłuszczu i przestudzone mieso wyłożyć do szklanej miski i posmarowac mieso ketchupem.
3. Posiekać cebule i wyłożyć na mieso. Na cebule wyłożyć pokrojone w kostkę ogórki i posmarować warstwą majonezu. Odsączyć kukurydze i wyłożyć na posmarowane ogórki. Pokroić papryke w kostke i wyłozyć na kukurydzę.Posmarować majonezem. Posiekać drobno miękką cześć kapusty. Wyłożyć i posypać vegetą.
Komentarze