Lubię eksperymentować nowe przepisy, a sprawdzonymi wymieniać się ze znajomymi. Ta sałatka smakuje wszystkim.
60 min
Składniki:
½ kg piersi kurczaka
4 małe cebule
6 ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
½ kapusty pekińskiej
1 łyżeczka Vegety
½ szkl. przegotowanej wody
2 pomidory
Majonez, ketchup, przyprawa gyros
1.Do przegotowanej wody wsypać 4 łyżeczki gyros i odstawić. Kapustę pokroić oddzielnie, posypać łyżeczką Vegety i odstawić na 10 minut.
2.Kurczaka pokroić i podsmażyć na oleju. Jak będzie miękkie polać wodą z grosem. Smażyć do wyparowania. Po ostudzeniu przełożyć do miski i polać ketchupem.
3.Cebulę pokroić, położyć na mięso. Pokrojone ogórki położyć i na to majonez, i ketchup. Posypać kukurydzą
4.Odcisnąć sok z kapusty i położyć na kukurydzę, posmarować majonezem. Na wierzchu położyć pomidory.
Komentarze