Sałatka gyros na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą do gyrosa i chilli i wymieszać. Odstawić na 20 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim pokrojony i przyprawiony filet z kurczaka. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Ostudzić.
Kukurydzę i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Z każdego liścia kapusty pekińskiej wykroić twardą część. Resztę pokroić w paski.
Na dnie słoiczków lub miski układać warstwami kolejno :
- usmażony filet z kurczaka
- ogórki konserwowe
- kukurydzę
- czerwoną fasolkę
- majonez
- pikantny ketchup
- kapusta pekińska
Przed podaniem schodzić.
Komentarze