Sałatka gyros na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

przygotowaną w słoiczku można zabrać ze sobą do pracy

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
    1 opakowanie przyprawy gyros
    chilli do smaku
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasolki
    6 ogórków konserwowych
    1/2 kapusty pekińskiej
    majonez
    ketchup pikantny
    olej do smażenia

Sałatka gyros na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą do gyrosa i chilli i wymieszać. Odstawić na 20 minut.
    Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim pokrojony i przyprawiony filet z kurczaka. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Ostudzić.
    Kukurydzę i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy.
    Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
    Z każdego liścia kapusty pekińskiej wykroić twardą część. Resztę pokroić w paski.
    Na dnie słoiczków lub miski układać warstwami kolejno :
    - usmażony filet z kurczaka
    - ogórki konserwowe
    - kukurydzę
    - czerwoną fasolkę
    - majonez
    - pikantny ketchup
    - kapusta pekińska
    Przed podaniem schodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy