Sałatka Hungaria

0 (0 ocen)

  • 25 min

Połączenie soczystej papryki i aromatycznego salami.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duża czerwona papryka
    2 małe zielone papryki
    1 średnia cebula
    3 małe pomidory
    15-20 plastrów salami (najlepiej paprykowego)
    szczypiorek
    sos:
    150 ml jogurtu naturalnego
    łyżka śmietany
    3 ząbki czosnku
    sól, cukier, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka.

Sałatka hungaria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki pozbywamy nasion i białych błonek, kroimy w paseczki. Pomidory przelewamy gorącą wodą i zdejmujemy skórkę. Kroimy w ósemki. Cebulę kroimy w cienkie plasterki.
    Przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy do jogurtu i śmietany, doprawiamy. Mieszamy, posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Sałatka po czasie wchłonie cały jogurt naturalny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy