Sałatka jajeczna

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sałatka na każdą okazję.......

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 10 sztuk
    - ogórek świeży: 200 gramów
    - kapusta pekińska: 200 gramów
    - feta paczka: 1 sztuka
    - rzeżucha: 1 pęczek
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 3 szczypty
    - majonez: 5 łyżek

Sałatka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ugotowane jajka pokroić wzdłuż na 6 części. Kapustę pekińską poszatkować, ogórka umyć i pokroić ze skórką w kostkę. Dodać świeżą rzeżuchę i pokrojoną w kostkę fetę. Dodać majonez ( ilość zależy od upodobań ), przyprawić pieprzem i ewentualnie dosolić.

Komentarze

Podobne przepisy