SAŁATKA JAJECZNA Z MARYNOWANYMI PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

3-składnikowa błyskawiczna sałatka dla niespodziewanych gości.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    słoik pieczarek marynowanych (lub grzybów) - około 20-25 szt.,
    duża garść posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    majonez.

Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję w kostkę.
    Pieczarki osączam z zalewy, również kroję w kostkę.
    Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy