Sałatka jarzynowa z gotowanymi pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tradycyjna sałatka jarzynowa przygotowana z nutką innowacji:) a przez to smaczna i sycąca, zapraszam serdecznie:)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    2 pietruszki
    150 g pieczarek
    1/2 cebuli
    1,5 ogórki konserwowego
    3 jajka
    70 g kiełbasy podwawelskiej
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    sól,pieprz do smaku

Sałatka jarzynowa z gotowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę ugotować do miękkości ( można użyć warzyw z rosołu). Jajka ugotować na twardo.
  • 2. Pieczarki obrać i następnie obgotować w osolonym wrzątku około 3-4 minut.Odcedzić, ostudzić i lekko osuszyć.
  • składniki sałatki 3. Marchewkę i pietruszkę pokroić na małe kawałki. Dodać pieczarki pokrojone na średniej wielkości kostkę. Cebulę drobniutko pokroić. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Obrane jajka pokroić w małą kostkę ( jedno odłożyć do dekoracji). Doprawić sola i pieprzem. Dodać musztardę oraz majonez i wymieszać. Udekorować ostatnim jajkiem. Odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy