Sałatka Kasi

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lubię podbierać czyjeś pomysły na dania. Lubię „kosztować” w ten sposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i sos czosnkowy. Petarda.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka

    1 łyżeczka mielonej papryki

    2 słodkie gruszki

    150 g orzechów włoskich

    100 g rukoli

    400 g jogurtu greckiego

    2 łyżki majonezu

    1 łyżeczka suszonej bazylii

    1 łyżeczka suszonego oregano

    1 szczypta cukru

    sól, pieprz

Sałatka kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka Kasi 1. Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy by mięso „doszło”.



    W międzyczasie obieramy gruszki. Kroimy w sposób, jak lubimy.



    Śmietanę łączymy z majonezem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami.



    Rukolę układamy na talerzu, układamy mięso i gruszki, dodajemy sos i orzechy.



    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy