SAŁATKA KEBAB – SHARMA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to niezwykle popularna sałatka, a w moim domu gości już od kilku lat. Jej wykonanie zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy jest świetny. Pięknie kolorowo wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Zachęcam Was do wykonania jej na wszelkiego rodzaju imprezy, na pewno wszystkim zasmakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 łyżki oleju
    - 1 podwójna pierś z kurczaka razem z polędwiczkami
    - 1 mała cebula
    - puszka kukurydzy konserwowej
    - 4 duże ogórki konserwowe
    - 4 duże łyżki majonezu
    - 5 dużych łyżek ketchupu- mniej więcej, wyciskałam ketchup bezpośrednio na sałatkę, nie liczyłam ile łyżek zużyłam
    - 1/2 główki kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej czy strzępiastej
    - 1 łyżka przyprawy do gyros – sharma
    - sól i pieprz

Sałatka kebab – sharma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażony filet z kurczaka. 1. Filet z kurczaka oczyść i pokrój w niedużą kostkę. Wymieszaj z przyprawą do grosa, posól, popieprz i smaż na rozgrzanej patelni z olejem do mocnego zrumienienia. Odstaw do ostygnięcia.
  • 2. Cebulę i ogórki pokrój w kostkę.
  • image-1aakn01 3. Do dużej, najlepiej szklanej miski dodaj kolejno: kurczaka, cebulę, polej połową ketchupu, ogórki, resztę ketchupu, odsączoną kukurydzę, majonez a na koniec pokrojoną kapustę pekińską lub sałatę. Na wierzchu możesz posypać odrobiną przyprawy kebab – sharma.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy