Sałatka kolorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka ta wpisała się do naszego świątecznego menu. Gości na naszym stole podczas niemal każdej uroczystości rodzinnej.

Składniki:

  • ● puszka fasoli czerwonej
    ● 3-4 duże ogórki kiszone
    ● puszka kukurydzy
    ● 250 g sera żółtego
    ● duży por
    ● duża papryka czerwona
    ● mały słoik majonezu

Sałatka kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i kukurydzę starannie
    osączamy z zalewy. Ogórki
    i żółty ser kroimy w kostkę.
  • 2. Paprykę myjemy, oczyszczamy
    z gniazd nasiennych,
    miąższ kroimy w małą kostkę.
    Pora myjemy i białą część
    również kroimy w kostkę.
  • 3. Składniki mieszamy, dodajemy
    3-4 łyżki majonezu
    i jeszcze raz mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy