Sałatka konserwowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczna i sycąca, nie tylko na duże przyjęcia, można ją włożyć do słoika i zabrać do pracy

  • 50 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 400 gram makaronu świderki
    1 puszka groszku konserwowego
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 słoik (720 ml) ogórków konserwowych
    1 słoik (720 ml) papryki konserwowej
    3 łyżki majonezu

Sałatka konserwowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Przelać zimną wodą, odcedzić.
    Groszek i kukurydzę również odcedzić.
    Ogórki i paprykę pokroić w kostkę i także odcedzić z nadmiaru zalewy.
    Wszystkie składniki, razem z majonezem, przełożyć do miski.
    Dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy