sałatka letnie orzeźwienie

0 (0 ocen)

Pyszna, lekka, chłodząca sałatka z sałaty, pomidorków, ogórka małosolnego z kefirem zamiast dressingu. Schłodzona w lodówce przed podaniem świetnie orzeźwia w upalne letnie dni.

Składniki:

  • główka sałaty rzymskiej
    główka sałaty strzępiastej
    garść pomidorków koktajlowych, użyłam czerwonych i żółtych
    czerwona cebula
    4-5 ogórków małosolnych
    pęczek koperku
    sól
    pieprz
    200 ml kefiru

Sałatka letnie orzeźwienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy, pomidorki kroimy na połówki, ogórki w kostkę, a cebulę w cienkie plasterki. Warzywa posypujemy koperkiem i zalewamy kefirem. Mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Porady

Do tej sałatki można użyć dowolnych gatunków sałaty. Najlepiej tego co mamy w ogródku;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy