120g makaronu w kształcie ryżu lub malutkich gwiazdek
2 średnie cebule
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
1 mała papryka czerwona
1 mała papryka
20 dag sera żółtego
100 ml jogurtu naturalnego gęstego
4 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
Przyprawa do gyrosa
sól, pieprz
ulubione suszone zioła
Sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i papryki pokroić w drobną kostkę. Warzywa z puszki odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki razem wymieszać dołożyć jogurt i majonez wymieszane z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić do smaku przyprawą do gyrosa oraz suszonymi ziołami.
Komentarze