Sałatka makaronowa z brokułami i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka makaronowa z brokułami, fetą i świeżymi warzywami to świetna propozycja na drugie śniadanie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu,
    pół brokuła,
    100 g sera feta,
    pół ogórka,
    1 pomidor,
    papryka żółta,
    pół sałaty lodowej.
    Sos;
    łyżka miodu,
    łyżka musztardy chrzanowej,
    łyżka soku z cytryny,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżeczka przyprawy do sałatek,
    szczypta chili,
    4-5 łyżek oleju.

Sałatka makaronowa z brokułami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy. Brokuł gotujemy do miękkości 10-15minut). Makaron gotujemy al dente (7-8 minut). Ogórka obieramy. Warzywa i ser feta kroimy w kostkę.


    Do salaterki wykładamy sałatę, warzywa, makaron, brokuł i ser feta.
    Sos;
    Wszystkie skladniki mieszamy dokładnie. Sałatkę polewamy sosem, lekko mieszamy.
    Podajemy z chrupkim pieczywem.
    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać ulubione świeże warzywa.

Komentarze

Podobne przepisy