Sałatka makaronowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Wyśmienita sałatka - można jeść bez chleba.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100g makaronu muszelki
    puszka czerwonej fasoli konserwowej
    10szt. ogórków konserwowych (około 500g)
    20szt. oliwek zielonych
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    majonez

Sałatka makaronowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na miękko, dobrze odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Możemy pokroić fasolki na połówki. Ogórki kroimy w kostkę i odciskamy nadmiar wody. Oliwki kroimy na ćwiartki. Tak przygotowane składniki wrzucamy do jednej misy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżeczkę słodkiej papryki. Dodajemy również majonez i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy