Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonale sprawdza się jako przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • - po 2 zielone i czerwone papryki
    - 50 dag mortadeli
    - 2 puszki czerwonej fasoli
    - 2 puszki kukurydzy
    - 1 papryczka chili
    - 4 łyżki octu
    - 8 łyżek oleju
    - cukier
    - sól
    - pieprz

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i umyć, pokroić w kostkę. Tak samo pokroić kiełbasę. Odsączyć kiełbasę. Wyłożyć na sitko czerwoną fasolę, przepłukać ją wodą, dokładnie odsączyć. Posiekać papryczkę chili. Na marynatę; rozpuścić sól i cukier w occie. Wsypać pieprz,dodać olej. Wrzucić pokrojoną ostrą papryczkę, wymieszać.Włożyć do miseczki wszystkie składniki, zalać marynatą. Odstawić pod przykryciem na jedną godzinę. Przed podaniem jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy