Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosta a zarazem pyszna, cała moja rodzina ją uwielbia.

  • 40 min

Składniki:

  • Puszka kukurydzy
    Puszka czerwonej fasoli
    1 duża papryka
    25 dkg żółtego sera
    25 dkg szynki konserwowej
    3 woreczki ryżu
    Majonez
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie (ok. 20-25 min), dodać kukurydzę, fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i ser. Całość wymieszać z majonezem i koncentratem. Doprawić solą i pieprzem.

Porady

Sałatka również dobrze smakuje ze szczyptą zielonego koperku i szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy