Sałatka " mimoza" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozdrabniamy widelcem.Jajka gotujemy na twardo,zalewamy zimna wodą,a nastepnie po kilku minutach obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i drobno siekamy.Sczypiorek płukamy i siekamy.
2.W okrągłych miseczkach, wcześniej lekko nasmarowanych olejem układamy warstwami składniki:makrela,ser ,cebula,majonez,jajka,szczypiorek(troche zostawiamy na koniec do dekoracji).Całość dobrze ugniatamy,wykładamy na talerzyki do góry dnem.
3.Dekorujemy wierzch i spód dookoła sałatki szczypiorkiem.
Porady
Podajemy pieprz i sól do sałatki.Można też wszystkie składniki ze sobą połaczyc,ja jednak wybrałam taką opcję gdyż sałatka wygląda bardziej apetycznie.
Komentarze