Sałatka na ciepło z cukinii i wołowiny

0 (0 ocen)

to jest bardzo dobry pomysł by wykorzystać mięso pozostałe np z gotowania rosołu i by nic sie nie zmarnowało

Składniki:


  • 2 plastry gotowanej wołowiny
    1 cukinia
    zabek czosnku
    łyzka oliwy
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    chili

Sałatka na ciepło z cukinii i wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ta sałatka to mój pomysł na pożywne drugie śniadanie kiedy zostanie mi wołowina czy kurczak z gotowania rosołu. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wołowinę kroję w mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię, dodaje tez czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukinię, umytą i pokrojoną w cienkie ćwierć plasterki (bez obierania). Całość podsmażam do 5 minut przyprawiając ulubioną mieszanką ziół oraz sola i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy