- opakowanie świeżego szpinaku
- 10 bardzo cienkich plastrów boczku (grilowanego lub usmażonego na chrupko)
- ser mozzarella
- brzoskwinie z puszki kilka sztuk
- orzechy nerkowca kilka sztuk
- pomidory świeże
sos:
- musztarda francuska słoiczek
- łyżka miodu
- łyżka octu winnego
- dwie łyżki oleju
Sałatka na szpinaku 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na sos połączyłam. Szpinak umyłam osuszyłam, rozłożyłam na płaskim półmisku. Polałam połową sosu.
2.Na tak przygotowany szpinak zaczęłam układać pokrojony w kostkę ser mozzarella, zgrilowany boczek, pokrojone pomidory i brzoskwinie oraz orzechy nerkowca. Wszystko tak rozmieściłam żeby ładnie wyglądało na koniec polałam resztą sosu.
Porady
Sałatkę można posypać prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni.
Komentarze