Sałatka obiadowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Za oknem słoneczko, idzie wiosna. Aż od razu naszła mnie ochota na warzywa owoce itd. Dlatego wczoraj na obiad było u nas bardzo wiosennie i kolorowo. Otóż grillowana pierś z kurczaka a do tego wyśmienita sałatka obiadowa z dodatkiem maślanych pieczarek. Bardzo się zajadaliśmy . Brzuchy pełne lecz lekkie !

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 g mini pieczarek

    1 opakowanie mixu sałat

    150 -200 g pomidorków koktajlowych

    200 g sera kanapkowego ( u mnie LIDL , pilos )

    1/3 słoiczka oliwek zielonych

    przyprawa do sałatek ( u mnie prymat )

    i olej rzepakowy

    2 płaskie łyżki masła

Sałatka obiadowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki i na średnim ogniu smażymy od czasu do czasu potrząsając patelnią aż nabiora złotego koloru. Solimy, mieszamy. Wykładamy na ręcznik papierowy

    2. Pomidorki myjemy, kroimy wzdłóż na pół. Oliwki kroimy wzdłuż na pół

    3. Serek kroimy w kostkę.

    4. Do miseczki wrzucamy mix, i resztę składników. NIE MIESZAMY. Doprawiamy przyprawą

    5. Sałatke mieszamy tóż przed samym podaniem. I wtedy polewamy olejem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy