Sałatka ogórkowo-krabowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam. Mało produktów, łatwa do zrobienia i pyszna.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •100 g paluszków krabowych
    •2 zielone ogórki
    •pęczek koperku
    •2 małe ząbki czosnku lub jeden większy


    •2 łyżki oleju lnianego
    •łyżka octu jabłkowego
    •świeżo mielona sól morska z czarnym pieprzem

Sałatka ogórkowo-krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Produkty na sałatkę 1. Paluszki krabowe wyjąć z opakowań. Kroić na trzy części, a następnie w małe pałeczki. Umyte, osuszone zielone ogórki pokroić też w pałeczki wielkością zbliżoną do pałeczek krabowych. Umyty i osuszony koperek pokroić drobniutko. Warzywa umieścić w salaterce. Dodać jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek, olej lniany, ocet jabłkowy i sól z pieprzem do smaku. Pomieszać i już sałatka gotowa do jedzenia.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy